Als belasting-advieskantoor kunt u nu ook Estate Planning aanbieden aan uw clienten.

Wilt u uw klanten nog meer en dus beter van dienst zijn? Uit diverse recente accountancy- brancherapporten komt naar voren dat uw klant dit ook van u verwacht!

Daarbij komt dat de komende jaren tienduizenden ondernemers en DGA’s hun bedrijf overdragen of verkopen. Voor u als adviseur een unieke kans om een wezenlijke rol te spelen in het bedrijfsopvolgingstraject van uw klant. U weet natuurlijk dat het belangrijk is om hiermee zo vroeg mogelijk te beginnen, maar zult ongetwijfeld ook herkennen dat uw klant dit vaak voor zich uitschuift. “Waar moet ik beginnen?” Is een veel gestelde vraag waarop niet zo snel een pasklaar antwoord te geven is.

Uit onze ervaring is gebleken dat het opstellen van een testamentadvies altijd een goede eerste stap is. Immers hierbij komt onder andere de vraag wat er met het bedrijf moet gebeuren bij een plotseling overlijden uitgebreid aan de orde. Door hiermee aan de slag te gaan krijgt tegelijk de gewenste bedrijfsoverdracht bij leven vorm en worden hierin de eerste stappen gezet. Dit betekent niet dat die bedrijfsoverdracht op korte termijn moet/zal plaatsvinden. Maar het is wel erg belangrijk om de ondernemer en het bedrijf hierop voor te bereiden en in een goede conditie te brengen en te houden. Dat vergt een andere manier van adviseren.   

Successie in Bedrijf is gespecialiseerd in Estate Planning en Bedrijfsoverdrachtbegeleiding en heeft een aantal tools ontwikkeld die u hiervoor kunt gebruiken. U bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoe u uw advisering vorm wilt geven, of en zo ja, welke rol wij daarin kunnen spelen en hoe groot die is.

In ieder geval bespaart u uw klant tijd, moeite en kosten doordat het testamentadvies zo is opgesteld dat u dit aan de notaris kunt geven en deze de benodigde wijzigingen in gang kan zetten, zonder dat hiervoor nog advieskosten in rekening gebracht worden. Uw klant betaalt alleen de kosten voor het opmaken of wijzigen van de akten. Desgewenst begeleiden wij voor u en uw cliënt ook het notaristraject.

Op deze manier kunt u uw klant completer en dus nog beter adviseren.   

Hebt u interesse? Graag willen wij met u kennismaken en u in een persoonlijk gesprek vertellen over onze visie en werkwijze. Want het allerbelangrijkste voor u en uw klanten is natuurlijk dat zij geadviseerd worden op de wijze zoals zij dat van u gewend zijn! Neem snel contact met ons op.

Wij verheugen ons op onze kennismaking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.