Vindt u het ook zo ingewikkeld; al die nieuwsberichten over testamenten, hypotheken, pensioenen, de AWBZ eigen bijdrage, de diverse wetswijzigingen en de rechtspraak? En vraagt u zich daarbij wel eens af wat die voor uw situatie én uw bedrijf betekenen?

Met onze SuccessieToets krijgt u direct duidelijkheid. Hiermee beoordelen wij of u en uw bedrijf goed op de toekomst zijn voorbereid. Wij kijken daarbij onder andere naar wat u geregeld heeft op het gebied van erf- en huwelijksvermogensrecht, zoals wel of geen testament, gemeenschap van goederen of  huwelijkse voorwaarden, maatschaps- of Vof akte of statuten BV en diverse andere akten (bijvoorbeeld schenking, schuldigerkenning), pensioenregelingen en verzekeringspolissen.

Wij toetsen of deze nog actueel zijn en of deze nog goed op elkaar én op uw wensen zijn afgestemd. U wilt natuurlijk voorkomen dat de eens door u getroffen regelingen door alle wetswijzigingen hun doel niet of slechts gedeeltelijk bereiken. Ook kijken wij of alle besparingsmogelijkheden, vooral die in het erfrecht, zo optimaal mogelijk worden benut.

Veel testamenten bieden namelijk geen ruimte om een nalatenschap ook fiscaal zo te goed mogelijk te verdelen. Vaak blijkt dat er onnodig veel erfbelasting moet worden betaald, doordat bijvoorbeeld de bedrijfsoverdrachtfaciliteit, ofwel de BOR (die het mogelijk maakt om uw bedrijf zonder heffing van erf-of schenkbelasting aan uw opvolger door te schuiven) niet kan worden benut.

Want ook al bent u zelf nu nog niet aan de bedrijfsoverdracht toe, het kan helaas ook ineens moeten plaatsvinden in geval van overlijden.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch (0495 – 62 46 10) of via het contactformulier op onze website.