SuccessiePlan = Estate Planning voor de ondernemer

Het SuccessiePlan voor u als ondernemer, is een plan waarin alle financiële, fiscale en juridische aspecten van uw privé- en bedrijfssituatie in kaart worden gebracht en worden aangepast aan uw situatie en wensen. Hiermee heeft u samen met uw familie voorgesorteerd op een bedrijfsoverdracht of verkoop in de toekomst en is ook de situatie van een overlijden geregeld. Geen verrassingen meer, want een bedrijfsoverdracht is, zeker wanneer deze onverwachts moet gebeuren, al moeilijk genoeg. Met het SuccessiePlan regelt u dus drie zaken in één keer.

  • Alle regelingen die u ooit getroffen heeft, zoals huwelijkse  voorwaarden, testamenten, maar ook ondernemingsvorm van uw bedrijf, zoals een maatschap, Vof of een B.V. met de daarbij behorende maatschaps- of Vof akte en Statuten worden op elkaar en op de huidige wetgeving afgestemd. Voor ondernemers gelden er namelijk een aantal fiscaal aantrekkelijke regelingen in zowel de Inkomsten- als Erf-en Schenkbelasting waarmee de bedrijfsoverdracht zowel bij leven als na overlijden financieel voordelig kan gebeuren. Maar om daar gebruik van te kunnen maken moeten alle akten daarop wel voorbereid zijn.
  • U krijgt een uitgebreid advies met cijfermatige onderbouwing dat “panklaar” is voor degene die dit moeten uitvoeren: bijvoorbeeld voor uw notaris zodat hij alleen maar de benodigde akten hoeft op te maken en u daar de advies kosten bespaart en alleen de kosten voor het opmaken of wijzigen van de akten betaalt;
  • Wij begeleiden u ook bij de te ondernemen acties: bijvoorbeeld het inlichten van de notaris en het controleren van de akten;
  • Vindt u het als ondernemer lastig om uw bedrijf te gaan loslaten? En is het niet vanzelfsprekend dat u dit met uw naasten deelt? Ook hierbij kunnen wij u helpen door middel van een coachingstraject.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek en kennismaken met ons en onze werkwijze neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch (0495 – 62 46 10) of via het contactformulier op onze website.